Vihdoinkin oma askarteluhuone

Heitin tuossa ukolle ehdotuksen viikolla, että mitäs jos mä siirtyisin olohuoneen nurkasta tuonne meidän yhteen huoneeseen, jolla ei enää ole ollut juurikaan käyttöä. Ukon tyttö on jo lähes täysi-ikäinen, että sitten kun käy niin riittää, että on petipaikka. Ukko on siellä pitänyt toimistoaan ja ehdotin, että hän muuttaa olohuoneeseen tietokoneensa kanssa. Hän heittikin vastaehdotuksen, että jos vaihdetaan makuuhuone sinne niin hänen toimisto voi jäädä paikoilleen, koska siellä on näköala. Olohuoneessa joutuisi tuijottamaan seinää, sillä välin kun kone latautuu.
Ehdotus oli hyvä, joten sen saatoin hyväksyä ja mua ei pelottanut isokaan roudaus, koska kaipasin tähän kämppään jotain muutosta. Perjantai-ilta meni tavaroita siirrellessä ja  lauantaina aloin sitten järjestellä tätä uutta huonettani.

Sänky vie yhden seinätilan, joten piti sitten linnoittautua tähän kulmaukseen.
Mappihylly on vanha, sekä seinänvierellä olevat expedithyllyköt ja tietokonepöytä.
Pöydän alla olevissa korihyllyköissä on kuviopapereita, yksivärisiä papereita, leimakuvia ja tekstejä, valokuvia ja valokuvapapereita yms.

Halusin päästä halvalla hankinnoissa, joten suuntasin Ikeaan. Viikolla kävimme kaverin kanssa siellä ja nähtiin tuommoinen tv-taso, se jäi mieleen ja ajattelin, että sehän sopii vallan passelisti expeditin päälle. Tv-taso on kapea, joten jäi vielä eteen muutakin laskutilaa. Hinta oli huimat 7.99 euroa, ostin siihen 6 muovilaatikkoa 1.49 euroa/kpl. Idean sain oikeastaan eräästä Ikean lasten seinähyllystä, jossa nuo laatikot olivat, eipä sekään olisi ollut kallis 28,90 laatikoineen. Tykkäsin tästä kuitenkin enemmän, jää isommillekin pulloille tilaa, siihen toiseen ne olisi ehkä pitänyt laittaa vaakatasoon.
Mistit, maalit, aineet ylähyllyssä, leimavärit, lisää aineita, kukat alatasolla. Jäipä vielä tilaa mummon mussukoiden kuville ja kavereilta saaduille korteille yms.
Nurkassa paperit, Ikean minigrippusseissa on kirjaimia ja stanssattuja kuvioita yms.
Raija-Annikilta saadun käsikortin takana jääpalakulho 60-luvulta, joka sisältää pahvikuvioita.  
Mappihyllyssä on alhaalla lehdet, puinen laatikosto, jossa nauhat, teipit yms. (ei näy kuvassa).
Sabluunoita, teippirullia, leimasimia, kirjoja, kuvia yms. 
Pää joka on lopputuunausta vaille.
Marttanuket, jotka tein muutama vuosi sitten. Talo odottaa tuunausta
Pöydän ostin myös Ikeasta eilen tämä on 100cm (16.55e) ja hyvin olisi voinut olla 120cm niinkuin tuo toinen, mutta toisaalta hyvin tuossa mahtuu tekemään, varsinkin kun ennen tein tuossa näppiksen edessä. Pysyypä näppiskin siistinä kun on eri pöytä. Onneksi se on langaton, joten saa siirrettyä pois tieltä. Expditissä on leimoja kahdessa laatikossa ja koristeita kahdessa, leikkurit ja sekalaista tavaraa yms. Stanssit ja Bigshot ovat lainassa, mutta kyllä ne tänne vielä mahtuu. Stanssit säilytän vanhassa 50-luvulta olevassa ompelukonelaukussa.  Kadoksissa ollut tagistannikin löytyi expeditin takaa, joten hyvä että tuli siivottua.
Kaikki tarpeellinen on nyt käden ulottuvilla noista muovilaatikoista ja expeditistä, ainakin ne joita useimmin käytän. Mikä parasta, nyt ei tarvitse lähteä keittiöön puhaltelemaan kuumailmapuhaltimen kanssa.
Ihanaa kun tietokonepöytä todennäköisesti pysyy siistimpänä.
Vaihdoin vuosi sitten ison pöytäkoneen MiniMacciin, joka näkyy tuolla vasemmassa kulmassa, vie huomattavasti vähemmän tilaa, onneksi tämä iso näyttöni toimii macin kanssa, ei tarvinnut ostaa kallista macin näyttöä.
Lopuksi vielä Klemmarikellarista laukku, Jonna tilasi tämän erikseen, joten niitä ei ole nettikaupassa.
Aivan ihana varsinkin, jos lähtee tapaamisiin. Alunperin ajattelin, että olisi toimiva tuolla olohuoneen nurkassa kun saisi kerättyä tähän tarvikkeita. Käyttöä on silti, vaikka nyt se on tyhjänä. 
Syksyllä on suunnitteilla kerran kuussa Askartelutreffit turkulaisille eräässä paikassa, homma on vielä vaiheessa, joten ei siitä tämän enempää vielä.

Säntillisempi ihminen laittaisi todella siististi tavarat, mutta tämä taso riittää minulle ja minähän näitä  täällä katselen, ajattelin nyt esitellä kuitenkin tämän kun usein ihmisiä askartelutilat kiinnostaa.

Ai niin, minähän olen ihan hulluna Vallilan verhoihin ja nyt kun NetAnttilassa oli Helsinkiverhot 35e kpl ostin tänne uuteen huoneeseen ne, heti kun tulevat siirrän nämä pimentävät makuuhuoneeseen.
Siellä olisi ollut 20e kpl Tennispalatsiverhot ja nekin olisi ollut hieno ja edullisemmat. Bulevardin tai Katajanokan olisin halunnut mutta en maksa yli 50e per verho. Pienen palan Helsinkiä haluan kuitenkin tänne.
Tulipas pitkä postaus. Kommentit

 1. WAU - kyllä tässä tilassa kelpaa askarrella. Kaikki kätevästi käden ulottuvilla.

  VastaaPoista
 2. Ihana tila sinulla:) Minulla kanssa oma nurkkaus makuuhuoneessa, meillä on sen verran iso tuo makkari kanssa, että mahtuu mun kaikki härpäkkeet. Jos vain joskus sais sen siivottua niin, että vois kans laittaa kuvia;) Ihania askarteluhetkiä sinulle uuden nurkkauksen kanssa:)

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan kiva nurkkaus. Järjestely on mukavaa vaikkakin "rankaa". Minulla kun on tapana roudata tavaroita eestaas...vävy sanoikin että onneksi-vaimonsa (tyttäreni) ei ole tullut siinä hommassa äitiinsä! Niinpä-mullakin on makkarissa pöytä ja hyllyt askartelulle...vaan usein ne menee keittiön pöydälle kun siinä on niin mukavaa..Kiva kun käyäseni katselee hyllystäsi.

  VastaaPoista
 4. Mihinkähän se viesti hävisi, toivottavasti ei nyt tule tuplana... Upea huone! En voi uskoa, että tv-taso on noin halpa, ja ihan täydellinen tavaransäilytykseen + sopii todella kauniisti tähän kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 5. Onnea huoneesta, monen unelma!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit ja vielä kivempi jos kommentoit.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ATC & SKINNY

ATC coins villiinnytti minutkin

Mixemediajoulukalenteri 2018